Ademhalingstraining

Ademen is de meeste basale levensbehoefte. Klachten zoals hyperventilatie en paniekaanvallen zijn in veel gevallen terug te voeren tot een verkeerde of verstoorde ademhaling. Tijdens de ademhalingstraining leert u opnieuw ademen. Dit geeft – zowel mentaal als fysiek – direct resultaat.

Klachten door verkeerde ademhaling

Een disfunctionele ademhaling kan leiden tot vele klachten:

  • Angst- en paniekaanvallen
    Voorbeelden: U komt niet buitenshuis. U denkt: ‘Ik durf geen auto meer te rijden’ of erger ‘Ik ga dood’. Kortom: niet leven, maar overleven.
  • Fobieën
    Voorbeelden: pleinvrees (agora fobie), fobie voor ziekte (hypochondrie) of sociale fobie.
  • Hyperventilatie
    Bijvoorbeeld: hyperaanvallen.

Overige klachten kunnen zijn: tinteling in handen en voeten, diarree en obstipatie, gejaagdheid, zuchten en gapen, hoofdpijn, hartkloppingen, wazig zien, oorsuizen of zweetaanvallen.

Ademhalingstraining, dé oplossing

Ademen doen we als vanzelf, maar niet vanzelfsprekend op de goede manier. Veel klachten zijn te wijten aan een disfunctionele ademhaling. Tijdens de ademhalingstraining zullen we met behulp van ademhalingsoefeningen, uw ademhaling resetten.

Methode voor de juiste ademhaling

In onze training leert u in individuele sessies gedurende 10 weken allereerst te ademen in het juiste ritme, op de juiste plek en de juiste hoeveelheid. Zodra u de techniek beheerst, leert u om blijvend goed adem te halen. De eerste week vindt er een uitgebreide intake plaats en krijgt u de de eerste ademhalingsoefeningen. Vanaf week 2 tot week 4 gaan we aan de slag om de techniek u eigen te maken. Vervolgens volgen de weken van veel oefenen, wat maakt dat de ademhaling stapsgewijs verbeterd. Eén sessie duurt 45 tot 60 minuten.

Resultaat

Bij 95% van onze cliënten verdwijnen de meest voorkomende klachten tijdens de ademhalingstraining.
Het resultaat is blijvend, omdat de aangeleerde techniek automatisme is geworden. Mocht tijdens stressvolle perioden de klachten weer opspelen, volstaat het vaak om de ademhalingsoefeningen weer te herhalen.

Klachtenformulier of stel een vraag

Komen bovenstaande klachten u bekend voor? Vul dan het klachtenformulier voor ademhalingstraining in. Met dit formulier krijgen we inzicht of de training voor u de geschikte methode is om van u klachten af te komen.

Wilt u liever een afspraak maken om eens verder te praten dan kunt u contact opnemen via 06 538 75 162 of e-mailen naar: info@basicaire.nl

Klachtenformulier ademhalingstraining

Meer weten over de Ademhalingstraining?
www.workfittrainingen.nl